divendres, 5 de maig del 2017

25è aniversari de l'associació Rouleurs de Barriques de Saint-Emilion


Aquest cap de setmana passat la regió vitivinícola de Saint-Emilion, a tocar de Bordeus, ha estat de celebració, ha festejat el 25emme aniversaire des Rouleurs de Barriques en tres poblacions diferents: Saint-Emilion, Lussac i Puisseguin.
Rouleurs de Barriques (rodadors de bótes de vi) és la darrera associació europea que es coneix que encara practica aquesta activitat, la de fer córrer bótes de vi. Avui, a la pràctica, no es tracta tant d'una competició sinó d'exhibició d'un seguit de proves d'habilitat fetes fent rodar les bótes ja sigui fent ziga-zaga, fent un recorregut determinat, fent-la rodar d'esquena, passant-se-la entre diferents corredors, saltant per damunt, fer-la rodar anant dalt d'una bicicleta o un monocicle... 

Dins el programa d'actes que es va preparar per aquesta celebració hi va haver tasts de vins, mostra de construcció de bótes i l'art de la forja i, donat que l'associació Rouleurs de Barriques de Saint-Emilion pertany a l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (JUGAJE) què millor que acompanyar la festa acompanyat de diferents entitats i associacions lúdiques. Així hi van ser presents membres de les associacions La Tanguilla d'Arana de Duero, de Guarda a Portugal, de la Bretanya i Lo Llaüt d'Ascó. 
Tothom que hi va anar va poder jugar a jocs diversos d'habilitat, destresa, equilibri...
I també dels curiosos jocs bretons, molts d'ells basats en la força i el llançament:
I per acabar, què millor que organitzar una estirada de corda!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada