diumenge, 15 de gener del 2017

Els jocs en la història o una història dels jocs

Dissabte 14 la Universitat Jaume I de Castelló va acollir la primera de les tres jornades de la XIV Escola d'Hivern organitzada pel Moviment de Renovació Pedagògica d'aquesta població. En aquesta primera jornada vaig poder dur a terme dues comunicacions i un taller pràctic centrat en mostrar recursos i idees per a endinsar-se en la història a partir dels jocs.
La jornada, seguida per una vuitantena de mestres, va ser d'allò més gratificant i engrescadora, i va permetre conèixer activitats transversals i interdisciplinàries de fàcil aplicació als diferents cursos de primària i també de secundària que s'estan duen a terme, des de fa molts cursos, a l'institut de Flix: "A què jugaven els nens i nenes a l'època dels romans", "Els jocs en temps dels moriscs" i "Una auca de jocs: l'auca de Joan Amades".
Les mestres van poder, també, conèixer i posar en pràctica un seguit de jocs de tauler així com d'altres d'habilitat i atzar que poden ser fàcilment duts a l'aula.
Agraeixo la invitació del MRP de Castelló que amb aquest tipus d'escola ofereix una plataforma per a donar a conèixer iniciatives, experiències i projectes d'arreu.
Si esteu interessats/des en conèixer aquestes experiències podeu contactar a través d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada