dimecres, 27 de juliol del 2016

Vetaina a Madrid: Exposició de El Bosco

Vetaina ha passejat per Madrid. L’ocasió ho requeria. I és que no cada dia podem gaudir d’un recull de les obres més representatives de El Bosco –enguany es commemora el 500 aniversari de la seva mort i el Museu del Prado acull aquesta impressionant exposició del tot recomanable!-.

Però Madrid no s’acaba al Prado. La ciutat té una gran varietat de museus alguns d’ells, com el Lázaro Galdiano –C/ Serrano, 122- disposa d’un important fons amb obres de El Greco, Goya –entre aquestes el petit però famós Aquelarre- i també obres de El Bosco com ara Les meditacions de Sant Joan Baptiste.

Aprofitant, precisament, el fet de disposar d’obres del pintor holandès aquest museu s’ha sumat a la iniciativa de commemorar aquest cinquè cent aniversari de la seva mort tot proposant una exposició paral·lela titulada “Artilugios bosquianos” del també holandès Sjon Brands. Les obres d’aquesta exposició ens sorprenen arreu de l’edifici de la casa museu Galdiano. És com un joc la recerca d’aquestes obres, de formats diversos, per totes les sales i vitrines del museu. L’extravagància de les obres no deixa d’impressionar i reflexionar sobre els quadres de El Bosco.

I no oblideu que a tocar d’aquest museu, a un centenar de metres, hi trobem el del Sorolla on, entre d’altres, podem veure alguns dels coneguts quadres ambientats a la platja, amb el famós nen jugant amb el vaixell.
Seguint visitant museus coincidim amb una petita exposició a les sales del Museu del Traje. Es tracta d’una mostra de jocs i joguines de procedència Alemanya.

De retorn pel centre ens trobem amb un seguit de curioses i interessants botigues. Una és la Almirante, botiga especialitzada en col·leccionistes de joguines de paper i llautó, entre d'altres. Es troba al carrer Almirante 23. Tot un descobriment. Dedicada també al col·leccionisme hi ha la Casa Postal, al carrer La Libertad, al conegut barri de Chueca. I si el què us agrada són els llibres no podeu deixar d'anar a la llibreria Tres rosas amarillas, al carrer Espiritu Santo 12, al barri de Malasaña. Un encant de botiga dedicada pràcticament i exclusiva als llibres pop-up, als teatrets i als llibres infantils il·lustrats.
I encara hem coincidit amb una altra exposició de jocs, aquest cop tradicionals d’arreu de la península. Aquesta exposició es troba al centre cultural La Corrala –Museo de Artes y Tradiciones Populares, al carrer Carlos Arniches 3-. La recuperació d’aquest antic espai ja mereix una visita, però a més, si trobem una mostra de jocs esdevé ineludible! En aquesta ocasió el museu acull part dels objectes del fons de la Facultad de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte y el Museo del Juego de Madrid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada