dijous, 4 de febrer del 2016

Bladé a l'escola! dossiers didàctics per l'aula


 
El febrer de 2007, amb motiu del centenari del naixement de l’insigne escriptor de Benissanet, Artur Bladé i Desumvila, el Centred’Estudis de la Ribera d’Ebre publicava un seguit de materials pedagògics adreçats als centres educatius amb l’objectiu clar de donar a conèixer dintre del món educatiu la figura i l’obra del nostre escriptor.
Bladé a l’escola era el títol escollit per aquests quaderns de treball que es van elaborar per a primària i per a secundària i que, en el cas de primària, també s’acompanyava d’una guia per al mestre. Aquest treball va anar a cura d’un ampli grup de mestres i professors dels centres educatius de la comarca que, reunits en grups de treball i amb el suport del Departament d’Ensenyament, van anar desfilant l’obra de Bladé per a fer-la propera, agradable i enriquidora a l’alumnat.
És així com les obres que parlen de la Ribera viscuda per Bladé esdevenen el fil conductor per apropar l’alumnat al coneixement, entre d’altres, del medi geogràfic i a la valoració dels nostres trets culturals i lingüístics, en definitiva a l’imaginari ebrenc viscut pel nostre autor. I és que Bladé a l’escola parteix del convenciment que el treball pedagògic amb textos que remeten a espais sentits com a propers poden ser, sens dubte, un estímul enriquidor per a l’educació.
 
 
Entre els materials que contenen els quaderns hi trobem capítols referits als jocs de principis de segle XX viscuts per Artur Bladé a Benissanet i que formen part de l'imaginari riberenc. 
Avui, en motiu del vintè aniversari de la seva mort, ens hem de felicitar per poder seguir donant a conèixer la seva obra a través d’aquests quaderns didàctics, ara en xarxa, amb la voluntat i l’interès que estiguin a l’abast de tothom i així poder facilitar més la coneixença del nostre més destacat escriptor riberenc.
En aquests enllaços podreu consultar els dossiers en pdf:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada