dimecres, 4 de febrer del 2015

Jocs de tauler a la neu


La neu ha estat notícia. Ha enfarinat els camps d'oliveres i ametllers de la Ribera d'Ebre i ha maquillat la Serra de Perles, de la Fatarella i la llunyana serra de Montsant amb una bona capa de nata! Hem tingut sort perquè el dia s'ha anat aixecant, lentament, i ha donat una treva a la ventolera mentre un tímid sol anava guanyant la lluita als núvols.


Joc del marro, pixo, cago fet amb agalles de roure i barrets d'aglans davant una era de la Fatarella. Al fons, la típica cabana o catxapera!


El llençol blanc al voltant dels pobles ha estat una invitació a passejar pels camps i ser el primer en trepitjar camins i senderes. Però les diferents petjades de bestioles que hem anat descobrint al nostre pas ens ha confirmat que no hem estat pas els primers en gaudir del paisatge.
 

 
El dia ha estat ideal, també, per a posar “la creativitat en joc” tot creant taulers de joc efímers. La idea la presenta molt i molt bé en Marc Pouyet al llibre Joueurs de nature, 45 jeux traditionnels en land art (editorial Plume de Carotte).
La veritat que el llibre és una petita joia plena d’imaginació, sensibilitat i art, i nosaltres, simples aprenents, n’hem tingut prou en jugar una mica amb un marro, pixo, cago, emprant olives i fulles blaves de foixarda, i aventurant-nos a dissenyar un laberint o joc de la hiena. De tota manera, l’experiència ha estat gratificant, i sobretot, molt i molt relaxada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada