dimarts, 23 de setembre del 2014

11ème Festival International de jeux de lancer


Aquest cap de setmana passat, els dies 20 i 21 de setembre, ha tingut lloc a la petita localitat de Fontaine-Guerin l'onzena edició del Festival internacional de jeux de lancer (festival de jocs de llançament), que també rep el nom de Boulympiades, organitzades per l’associació Jeux, Culture et Traditions d’Anjou.

 
La Cia. de Jocs l’Anònima, l’associació cultural Lo Llaüt i la coordinadora de Bitlles van ser-hi presents participant i jugant en els prop de cinquanta jocs que oferia el festival. Entre aquests cal destacar les diverses modalitats de jocs de bitlles o bolos (quilles), variants de la coneguda petanca (boule) i jocs de palets. A continuació hi ha la relació de jocs i associacions participants:
Boule Picarde (Corbie), boule Nantaise (Nantes), boule luminaise (Saint Lumine de Clisson), boule Tharonnaise (Tharon-plage), varpa (Suècia), kupp (Suècia), boule de Fort démontable (Fontaine-Guerin), Fédération de boule de fort de l’Ouest (Mazé), pétanque (Sarrigné Plessis), quilles de Léon sur Talus (Lesneven), galoche sur billot (St. Jean du Doigt), boule plmbée (Plougouven), boule Flamande (Roeselare, a Bèlgique), petit bourle (Tourcoing) grosse Bourle (Tourgoing), bourles (Wattrelos), boules Lyonnaises (Basse Indre), moura (Vallèe d’Aoste, Itàlia), fiolet (Vallèe d’Aoste, Itàlia), rebatta (Vallèe d’Aoste, Itàlia), palet (Vallèe d’Aoste, Itàlia), bitlles de sis (Reus), birlos de Nogueruelas (Mora de Rubielos), molkky (Maine-et-Loire), bolos del Pisuerga, bolos de Belorado, bolos de Villanueba de Gumiel, tuta, llave, calva, rana, herradura, siete y media i sogatira (Aranda de Duero), palets Vendéen (La Roche sur Yon), billon (Pas de Calais), javelot tir sur cible (Alberi), quille de Ponthieu (Chuignolles), l’assiete (Chuignolles), roule de bille (Ploulec’h), palet de 11 m i palet à la plume (Maine-et-Loire).
 


Com veiem el nombre d’associacions i entitats presents en aquesta trobada internacional va ser molt important, comptant amb una àmplia representació d’entitats no sols de França, sinó també de Catalunya, d’Espanya, Suècia, Itàlia i Bèlgica. En aquest sentit el festival va ser un èxit, no tant però quant a ressò i presència de públic que va ser, francament, molt reduït. És una llàstima que una trobada d’aquestes característiques, que compta amb la presència de delegacions d’arreu amb més de 40 modalitats diferents de jocs, no tingui una repercussió mediàtica, no se’n faci difusió i que l’assistència de públic sigui anecdòtica.

 
Tanmateix, cal recolzar aquest tipus de festivals, tallers, exhibicions i trobades de jocs perquè, a banda de jugar i conèixer nous jocs i amics, sempre es comparteix amistat i patrimoni gastronòmic -a la imatge els amics de l'associació La Tanguilla, d'Aranda de Duero, oferint a tothom bon vi i millor pernil!-

1 comentari:

  1. Anònim23/9/14

    Dan ganas de irse a participar. Seguid así

    ResponElimina