dimecres, 24 d’abril del 2013

Teatre d'ombres


Els alumnes de 3r d'ESO de l'institut de Flix, en el marc de la Setmana Cultural, han dut a terme una interessant activitat al voltant del teatre d'ombres. A classe de llengua castellana han preparat diversos contes i narracions que han portat a "la pantalla d'ombres". Els textos escollits han estat la faula El corb i la guineu, i la llegenda del Conde Olinos.


 
Dit així sembla fàcil però darrera hi ha molta feina: elecció dels contes a representar, redacció del text definitiu, repartiment dels personatges, estructurar els diferents passatges de l’obra, preveure vestuari per als actors, dissenyar els escenaris i, encara més complicat i elaborat, construir els titelles i altres ombres que han d’aparèixer a l’obra –moltes d’elles amb moviment-. A més, hi ha la distribució d’altres tasques com ara qui té cura dels efectes especials, del so i la il·luminació, de muntar l’escenari...


 
Totes aquestes tasques, tret de les estrictament relacionades amb les classes de llengua, s’han dut a terme durant les estones de pati –per tant, d’esbarjo per l’alumnat-. És d’agrair que hi hagi nois i noies que s’il·lusionin per aquest tipus de propostes i que siguin capaços de “sacrificar” aquestes estones d’esbarjo per a preparar un muntatge d’ombres com el què ens han ofert. 
 

 
El resultat, però, ha estat una brillant posada en escena que ha entusiasmat als companys del centre que han pogut veure la representació així com a molts dels professors que han vist l’obra.
 


En aquesta darrera presentació veiem imatges de la representació que van fer els alumnes de 3r d'ESO als nens i nenes de 3r i 4t del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix; i com a detall, el fet que deixessin manipular els titelles i poguessin fer ombres ells mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada