diumenge, 10 de juny del 2012

Xè Joc a joc de plaça a plaça


El passat divendres 8 de juny vam celebrar el desè Joc a joc de plaça a plaça. Com ja és conegut, es tracta d'un projecte promogut des de l'associació cultural Lo Llaüt que compta amb el suport i col·laboració de l'escola Sant Miquel d'Ascó i de l'institut de Flix.

Joc a joc va néixer el 2003 amb la idea de crear un esdeveniment lúdic l'objectiu del qual fos la pràctica de jocs populars recuperant els espais tradicionals on fins no fa pas tants anys es practicaven, els carrers i les places del poble.
La proposta va ser benvinguda pel col·lectiu de mestres de l'escola i des de l'inici s'ha tingut la col·laboració d'aquests, en particular de la mestra d'educació física Trini Ferrús que, any rera any, ha explicat l'activitat als nens i nenes de l'escola i ha tingut cura de preparar els grups i els dossiers de treball.
D'altra banda la iniciativa sempre ha comptat també amb la complicitat de l'alumnat de l'institut de Flix que tenen un paper cabadal en l'organització, prenent el protagonisme en convertir-se en monitors/es dels jocs. Aquests joves, de 1r a 3 r d'ESO, gaudeixen explicant i dinamitzant els jocs que es troben repartits en diferents places d'Ascó.
Enguany la trobada va tenir lloc a les 15:00 al pla de l'Església. L'alumnat de l'escola estava repartit en dos grups de 9 i 10 membres. Després d'una breu explicació del què es pretenia cada grup es va desplaçar al seu primer lloc de joc. Els uns van anar a l'era de l'Esquerrer, on van jugar durant 20' a la catxapera, a fer punteria com si llancessin ferradures i a fer curses de sacs. El segon grup, alhora, a l'hort de l'Abadia practicava el joc de la rana, la planta de l'església i la trisella.


Passat aquest temps i després d'haver intercanviat els espais de jocs ambdós grups van desplaçar-se els uns a cal Cavaller i els altres al pla de Vallxiqué. Al primer lloc van practicar la rebelluga, el flèndit de patacons i van saltar a la corda. A Vallxiqué van jugar al set i mig, al circuit o carreres de xapes i també futbol xapes. Val a dir que en tots i cadascun d'aquests jocs es jugaven patacons! la qual cosa suposava un major interès en la pràctica dels jocs i una certa i sana competititvitat.
Aquesta desena trobada es va acabar, un any més, a la plaça de l'església fent una estirada de corda entre alumnes i professors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada