dissabte, 10 de setembre del 2011

II Gelatijocs, un èxit de participació


Ahir al vespre va tenir lloc a Ascó la segona edició de Gelatijocs, i la proposta va resultar un èxit, superant les expectatives de participació i durada de l'activitat.
A partir de les deu del vespre i fins a l'una de la matinada la plaça del Casal Municipal es va omplir amb prop de 200 persones, de totes les edats, que van venir a jugar, a passar una bona estona a la fresca en companyia de familiars i amics tot prenent un refresc o gaudint del gelat amb que Lo llaüt va obsequiar a tots els juganers.


 
 Aquesta segona edició va seguir el mateix format que l'any passat. Gràcies al recolzament i sensibilitat de la regidoria de cultura de l'ajuntament vam poder disposar de l'espai de la plaça, amb l'enllumenat adequat i les cadires i taules suficients per a disposar els jocs. Paral·lelament ens vam posar en contacte amb els encarregats del bar que van facilitar les consumicions i la bona conservació dels gelats!
Els membres de l'associació vam tenir cura de desplegar els jocs, explicar-los i dinamitzar-los. També en aquesta ocasió es va optar per a presentar jocs variats, d'arreu del món, de llançament, habilitat i destresa, així com jocs de tauler i d'altres de tradicionals. Entre els jocs de llançament tenim l'sjoelbaeck i el billar holandès.



El joc de la rana, tan característic dels pobles d'Aragó, de Castella-Lleó i Cantàbria. Aquest joc, per cert, em comentava l'amic José Luís Fernández, que en va haver un durant molts temps i fins als anys setanta al Bar Anita -el van portar ells mateixos de Lleó-. Un altre joc de llançament va ser els cèrcols de corda.


 
Entre els jocs tradicionals de la nostra zona cal destacar que vam portar la trisella i la catxapera.

Un altre joc d'habilitat que agrada a grans i petits és la piràmide o escalar la muntanya. Es tracta d'un joc de destresa en que lentament, ajudant-se amb dos cordills, cal pujar una boleta de fusta per una pendent tot evitant un laberint de forats.


Entre els jocs de tauler un dels que té més èxit és el carom, molt practicat al sud-est-asiàtic. Es tracta d’un joc que recorda el nostre billar, però aquí es juga amb percudint les fitxes –en comptes de boles- amb els dits.


Altres jocs de tauler que van atreure l’atenció de molts jugadors van ser el wari, l’alquerc i el molí de nou.


També, com en l'anterior edició, vam comptar amb la música de la Xaranga d'Ascó, que va amenitzar la vetllada posant-li l'animada banda sonora que els caracteritza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada