dimarts, 11 de febrer del 2020

Una "Plaza sensorial"


Al petit poble de La Merced, a pocs quilòmetres de Salta -Argentina-, hi ha un clar exponent del concepte de plaça feta per la comunitat i per a ser viscuda per tota la comunitat. "Bienvenidos a mi plaza" és el cartell pintat a terra, a l'entrada, i esdevé tota una declaració d'intencions.  I sols entrar dos grans "gripaus" que fan la funció de paperers ens recorden que la plaça és de tots, que cal cuidar-la i, a més, que cal fer-ho amb criteri, reciclant.
I és que en creuar la línia que separa la vorera de l'interior sembla que entris, de cop i volta -i encara que sembli exagerat- en un altre món. Per començar, una gran serp -a mode de xerranca o d'oca- et dona la "benvinguda" i t'invita a jugar. 
La clàssica xarranca la trobem en un altre racó. I trobem, també, d'altres jocs pintats al terra.
La sensació de tranquil·litat ve donat pel parterre verd, però aquest està alegrement "esquitxat" de tot d'elements, objectes, estructures i gronxadors de tota mena, bellament acolorits. 

Entre aquestes estructures destaca la "cortina sensorial", feta amb taps d'envasos de tots colors i diferents mides. 
I com a bon parc sensorial tampoc podia faltar la sendera de les textures, feta amb materials diversos i que està pensada per passejar-hi descalç. 
I a costat i costat hi ha plantes i flors aromàtiques, de la zona, que comparteixen espai amb insectes i altres animals representats a través de grans còdols. 
Sens dubte un concepte de parc comunitari fet amb molt bon gust, amb bones idees i creativitat, resultat de la implicació i les aportacions del veïnat i que utilitza, en la majoria dels casos, materials reciclats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada