dimarts, 28 de gener del 2020

Vetainia a Argentina!


La nostra amiga Vetaina aquesta ocasió s'ha escapat a Argentina!!!
I no cal dir que el lloc més excepcional on ha estat ha sigut a les glaceres de Perito Moreno, Upsala i Spegazzini, a tocar de El Calafate. Impressionant!!!
Però un viatge a Argentina no tot són glaceres. Hi ha una pila de destinacions que no es poden deixar passar per alt. Començant de sud a nord la nostra amiga va fer cap a Ushuaia, coneguda com el fi del món!
Allí va poder veure paisatges espectaculars com ara el Parc Nacional Tierra del Fuego, amb llacs, rierols, entrades d'aigua de l'estret de Beagle... 

I també animals tan curiosos i simpàtics com els pingüins i els lleons o llops de mar.
Ushuaia, on arreu on vas et recorden que, malgrat la història recent, les Malvines són Argentines!
A la regió de Salta, al capdamunt de l'extens país, el canvi de paisatge, d'habitacles, d'economia... tot és diferent. És la "gran ciutat" de la regió, la que està més propera a Bolívia, i mostra la seva vitalitat emprenedora i econòmica.
 
Aquí trobem un paisatge sec que es diferencia bàsicament en una vegetació coneguda amb el nom de la puna -petites herbes i matolls-, i una altra més impactant pels catalans, la zona àrida dominada pels enormes cactus. 

Però el paisatge també presenta curioses sorpreses com ara la gran extensió de les Salinas Grandes, que es troben al nord, cap a la regió de Jujuy.


En aquesta zona hi ha petites i entranyables poblacions com Purmamarca, Tilcara, Humahuaca, Cachi... que tenen un aire colonial i mantenen unes tradicions ben diferenciades. 
Voltants de Cafayate
Cachi
 Purmamarca
  Pucara de Tilcara
  Huamahuaca
I per fi, la capital, Buenos Aires, que en molts llocs podríem confondre amb qualsevol ciutat europea, amb Barcelona mateix! Però és clar, Vetaina busca els racons turístics i per això ha estat als barris de La Boca, La Recoleta, Palermo... i fins i tot ha anat a El Tigre, al Delta del Paranà.
I com a curiositat, Vetaina ha anat fins i tot a veure el Teatre Margarida Xirgú, on hi ha la seu del Casal Català d'Argentina!
Amb el tango omnipresent arreu, en particular al barri de La Boca i San Telmo, però també al carrer Florida o als voltants de La Recoleta.
I si li preguntem pel futbol... Vetaina ens dirà que hi ha dos personatges que es disputen el protagonisme. No cal dir, Maradona i Messi.

Però encara trobaríem una tercera en discòrdia, l'amiga Mafalda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada