dijous, 23 de gener del 2020

Una baralla didàctica sobre Àfrica


La Universitat Jaume I de Castellóha publicat una nova edició de la baralla didàctica sobre Àfrica elaborada pel grup d’investigació Didàctica de la Imatge i del Patrimoni (DIMPA) de l’Àrea de Didàctica de les Ciències Socials del Departament d’Educació de l’UJI.
El personal docent i investigador del grup de Didàctica de la Imatge i el Patrimoni Enric Ramiro i Sara Prades han sigut els autors d’aquest projecte, que està format per 52 cartes dedicades a personatges rellevants de totes les èpoques al continent africà, a més de material complementari com ara un quadernet amb 50 trucs de matemagia.
L’objectiu és donar a conèixer un continent «amb el qual compartim una mar i una cultura, com es constata en la gastronomia, els costums, les cançons populars, els balls, etc.». «Volíem mostrar una Àfrica on no tot són guerres, fam i misèries; on hi ha homes i dones importants en tots els camps, que té més de sis mil·lennis d'història desconeguda, mal interpretada, tergiversada i invisible».
Els personatges són d’àmbits diversos i de totes les grans regions africanes des del quart mil·lenni abans de la nostra era. Hi ha dos pals de la baralla d’homes i dos de dones que permeten fer un recorregut al llarg de la història de l’Àfrica. Destaquen personatges tan antics com ara Nefertiti, reina de Núbia, o de vigent actualitat com ara Samuel Eto’o, exjugador de futbol d’equips tan importants com el FC Barcelona. I s’ha intentat fer una distribució entre totes les èpoques, professions i zones africanes, prioritzant el criteri de rellevància.
Per a més informació consulteu aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada