dimarts, 21 de gener del 2020

Revista MON AUALÉ número 32


Acaba d'aparèixer el número 32 de la revista digital Món aualé Vol.8, núm.4 (Oct-Des 2019) redactada per l'amic Jordi Climent i disponible on-line. Tot sobre els jocs d'aualé.
Aquest cop hi trobareu:

MÓN AUALÉ A LA FIRA DEL JOC I DE NADAL DE BERGA 
Món aualé ha participat a la 7a Fira del Joc i de Nadal de Berga divulgant l’aualé i altres jocs mancala.

AUALÉ PER A QUATRE JUGADORS DE COSTA D'IVORI 
El passat mes de setembre de 2019 a Terrassa, Lluís Pinyot explica a Món aualé com el grup humà dels bété juga a l’aualé per a quatre jugadors al centre de Costa d’Ivori. 

APRENEM A JUGAR AL WURE DE SENEGAL
Dues joves de Senegal i Gàmbia expliquen a Món aualé com es juga al Wure, en el marc de la VII Fira del Joc i de Nadal de Berga, el desembre de 2019. 

APRENEM A JUGAR AL MANKALA DE JORDÀNIA 
Miqui Giménez explica a Món aualé com es juga al Mankala, un joc mancala tradicional jugat en taulers de dues files de set forats a Al-Salt, Jordània. 

PERSONATGES (II) 
Segon lliurament de breus ressenyes de personatges que han mostrat jocs mancala en les seves obres o han contribuït a la seva divulgació.  

APRENEM A JUGAR AL TAP-URDY
Jugat a Turkmenistan. Descrit per primera vegada l’any 1977 per l’etnòloga búlgara Assia Popova i el matemàtic francès André Deledicq. 

GLOSSARI. PART 32
En aquesta ocasió es parla de la captura “passant” activa i passiva en els jocs mancala, una de les maneres principals de fer la collita en els jocs mancala.

EL RACÓ DEL COL·LECCIONISTA (XXXII)
Es mostra una màscara zaouli del centre de Costa d’Ivori, elaborada pel grup humà guro, que té damunt del cap jugadors que juguen en un tauler de dues files de sis forats. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada