dijous, 27 d’abril del 2017

Mestres de jocs romans a l'escola del Tormo


Una pràctica que agrada i agraeix l'alumnat que cursa, principalment, 1r d'ESO és la que permet tornar, per unes hores, a l'escola de primària on tant anys van estar. Qualsevol exercici o activitat que els proposis i que tingui com a escenari l'escola serà benvinguda per aquests alumnes. Això és el què sovint es fa des de l'Institut Flix proposant als alumnes de 1r curs de l'ESO que es converteixin en mestres de jocs. Segons el trimestre i la temàtica tractada fan de mestres de jocs tradicionals, altres cops de jocs medievals i, en aquesta ocasió se'ls ha proposat als alumnes procedents del petit poble de La Torre de l'Espanyol que vagin a dinamitzar jocs d'època dels romans a l'escola El Tormo d'aquesta localitat.

Aquesta proposta pren tot el sentit si tenim en compte, a més, que aquest alumnat durant tot el curs ha treballat un projecte compartit amb el CdA d'Empúries centrat en el coneixement del món lúdic dels nens i nenes que vivien a Empúries ara fa 2.000 anys i que, a sobre, abans de Setmana Santa van dur a terme jocs i divertiments propis d'aquella època dins el mateix recinte arqueològic. 

L'experiència sempre resulta gratificant tant per l'alumnat de l'institut, que pren un especial protagonisme davant els seus antics companys d'altres cursos, com per als nens i nenes de primària que veuen com aquells que ja han passat a secundària ara "saben tantes coses dels romans que fins i tot els poden ensenyar jocs"! No cal dir que per als mestres esdevé un recurs per valorar i avaluar els aprenentatges d'uns i altres.


A les imatges podeu veure tot de jocs dinamitzats pels alumnes de secundària i dirigits als nens i nenes de tota la primària de l'escola el Tormo de La Torre de l'Espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada