dimecres, 25 de gener del 2017

Un hospital de joguines a Gràcies



Aitana Molina i Neus Valls signen l'article Un hospital de joguines a Gràcia recupera jocs trencats i els dona una segona vida.
Gràcia té un hospital de joguines. Es tracta d'una iniciativa per donar una segona vida a aquells jocs que s'han trencat, descosit o pintat o als quals els falta una peça. L'objectiu és conscienciar sobre el valor de recuperar els objectes. Noemí Batllori recull les joguines en mal estat, les arregla i les dona a entitats d'atenció a la infància.
La Noemí és maquetista de professió i aquesta feina li permet poder dedicar-se a altres projectes quan el volum d’encàrrecs baixa. Però ha estat gràcies a la seva filla Gal·la que s’ha endinsat en el món de les joguines. Tot va començar fent una casa de nines de fusta i a partir d’aquí va començar a donar voltes a la idea de l’hospital.
Així sorgeix l’Hospital de les Joguines, en què arregla joguets vells i trencats i els dona un nou ús en diferents entitats socials. De moment, ja han començat a arribar els primers pacients. Són un trencaclosques en forma d’abecedari de fusta que ha perdut la lletra zeta, un dòmino d’animals al qual li falta una fitxa, uns titelles descosits, contes trencats i una llitera que cau. Cada joguina té la seva fitxa d’ingrés amb el diagnòstic.
La campanya de recollida de joguines ha començat aquest Nadal, però es vol allargar durant tot l’any i crear vincles amb entitats i escoles de Gràcia. La idea de la Noemí és fer una tasca pedagògica amb els més petits per treballar els valors del reciclatge i la recuperació dels objectes. Explica que vol transmetre la idea que les coses tenen vida més enllà de quan es trenquen, per això canviar l’equació de comprar i llençar. De fet, explica que normalment les campanyes de recollida demanen joguines noves en bon estat, ella vol el contrari, que es doni valor a aquells jocs que s’han malmès.
Encara hi ha pocs pacients a l’Hospital de les Joguines, al carrer de la Virtut, número 14, però ja ha començat a donar una segona vida a jocs i joguines que acabarien a la brossa.
Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada