dilluns, 23 de gener del 2017

Tradicional corrida de cavalls, rucs i matxos a Ascó

Ahir diumenge el carrer Clots d'Ascó es va tornar a omplir d'espectadors del poble i molts de fora vila que no es van voler perdre les corrides de cavalls, rucs i matxos que, des del 2000, s'han recuperat en un dels tradicionals circuits on es desenvolupaven dècades enrere.
Per a fer possible la transformació s'omplen els més de dos-cents metres del carrer amb un pam de terra. A banda i banda, protegint les voreres, s'hi col·loquen de fa uns anys ençà unes tanques per evitar que els animals ocupin aquests espais en la seva carrera Clots amunt.
 
Al crit de l'aviador de: Sant Antoni mos guardo! surten els genets. Ara cavalls, ara matxos, ara ruquets... i enfilen la recta, cara amunt, amb el so de fons dels músics. 
I després d'haver gaudit de l'espectacle, de veure els animals passar a tocar de les tanques, d'haver-se sumat a la cridòria col·lectiva i als aplaudiments, ve l'entrega dels premis que, com mana la tradició, són uns magnífics galls i unes grosses cebes. I és que no hem d'oblidar que aquesta particularitat, junt amb moltes d'altres, va fer que la Generalitat de Catalunya reconegues aquesta com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada