dimarts, 17 de gener del 2017

L'oca del poble perdut

La fundació el Solà, de la Fatarella, ha editat el joc de L'oca del poble perdut. Es tracta d'una adaptació del clàssic joc de l'oca tot adaptant el recorregut al viatge que la fatarellenca Josefina, protagonista del llibre El xiquet i el poble perdut, realitzava durant la batalla de l'Ebre anant, cada dia, a buscar la roba dels militars del XV Cos de l'Exèrcit Republicà per rentar-la als rentadors de Bingaubó.
El tauler, de cartró, es presenta dins d'una caixeta també de cartró on hi trobem les regles del joc, les fitxes i el llibre d'on s'ha inspirat el joc. 
Felicitem aquesta nova iniciativa lúdica que es ve a sumar a moltes d'altres que busquen donar a conèixer la història a través del joc. En aquest cas podem conèixer moltíssims escenaris i protagonistes de la batalla de l'Ebre, amb il·lustracions i imatges d'arxiu que mostren, entre d'altres, búnquers, passeres per als soldats, edificis... com a curiositat tenim que en aquesta oca, en comptes d'anar d'oca a oca es va de ruquet a ruquet i això ens recorda el joc La corrida del ruquet editada el 2005 per l'associació cultural Lo Llaüt d'Ascó.
Si esteu interessats en adquirir el joc amb el llibre us podeu posar en contacte directament amb la fundació El Solà. Preu de venda, 14 euros. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada