dilluns, 23 de gener del 2017

Jocs tradicionals per Sant Antoni

Per Sant Antoni el Pla de l'Església, a Ascó, es va tornar a omplir de jocs tradicionals que van tenir ocupats petits i grans la tarda del dissabte. 
Els jocs, organitzats per l'associació cultural Lo Llaüt, van ser els clàssics i esperats de cada edició. Tot i que els jocs estan oberts a la participació de qualsevol persona, sigui de l'edat que sigui, ens hem adonat que en els darrers anys els nens i nenes tendeixen a iniciar els jocs amb la trencada de tupins.
I pels més menuts el joc de la trisella, la catxapera i el joc de la coa del ruquet tenen un èxit especial -recordem que aquest darrer joc el vam donar a conèixer l'any passat i ja forma part de la varietat de jocs que presentem-.
El caça fardatxo és d'aquells jocs que agrada a tothom, i és que provar la punteria esdevé un repte molt gratificant... quan s'assoleix!
La corrida del ruquet també és dels jocs més preuats pels nois i noies. Pujar dalt del ruquet, agafar la forca i intentar arrencar una cinta esdevé tot un repte pels nostres joves genets. El premi, després, un refresc que ofereixen els "quintos"!  
Per la seva part el jovent i no tant jovent s'inclina per participar a la tirada de birles que, en els darrers tres anys, ha esdevingut una autèntica competició entre aquests, creant-se un ambient desenfadat i de gresca impressionant. 
És tal l'atracció del joc que enguany alguns joves fins i tot s'han preparat amb una camiseta identificativa amb el logo d'un joc de birles!
 A les imatges veiem alguns moments de les partides on es juga en parelles així com els guanyadors d'aquesta edició.
I per fi el joc més participatiu o, si més no, en el qual hi concursen persones de totes les edats, nens i nenes, joves i adults és la corrida de les pedres o del cabàs que enguany vam fer davant les escales de l'església, a tocar de la foguera.
A les imatges veiem aquest concurs, amb la participació de nens, noies, joves i algú més gran!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada