divendres, 24 de juliol del 2015

Alícia al país de les Meravelles al Museu de Figueres


Del 25 de juliol al 27 de setmebre el Museu de Joguet de Catalunya, a Figueres, acull l'exposició 150 anys d'Alícia al país de les Meravelles.
En motiu del 150è aniversari de la publicació d’un clàssic de la literatura infantil “Les aventures d’Alícia al país de les meravelles” o “Alícia en terra de meravelles” (Alice’s Adventures in Wonderland), s'exposen diverses edicions d’aquest llibre que integren el fons del Centre de Documentació del Museu.
D’aquestes edicions en ressaltem les il·lustracions que acompanyen el text creat pel matemàtic i escriptor britànic Charles Lutwidge Dodgson, més conegut per Lewis Carroll, el pseudònim amb què va publicar la novel·la.
El manuscrit original incorporava unes il·lustracions dibuixades amb pluma pel mateix Carroll. Aquest però va recorre a un il·lustrador professional per a la versió que va publicar-se. Així, la primera edició d’Alice’s Adventures in Wonderland (1865, ed. Macmillan and Co.) duia 42 il·lustracions de John Tenniel.
El llibre va tenir un gran èxit i poc després va ser traduït a l’alemany i al francès. La primera traducció al català va anar a càrrec de Josep Carner i el va il·lustrar la narradora i dibuixant catalana Lola Anglada. El llibre va publicar-se el 1927 amb el títol d’“Alícia en terra de meravelles” (Ed. Mentora).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada