diumenge, 4 de maig del 2014

Terrisseria Rosa i la Musaranya a Figueres

Terrisseria d'Esparraguera
 
Figueres és d'aquelles petites ciutats que es fan atractives per diferents motius. Deixant a banda el Museu Dalí i l'especialitzat Museu del Joguet, l'entramat urbà us portarà per carrers i carrerons amb animat dinamisme comercial, on es respira també iniciatives culturals arreu. D'aquestes iniciatives, relacionades amb el món del joc, tenim la que endegà en Víctor, propietari de la Musaranya, botiga especialitzada en jocs de tauler i jocs educatius que ara s'ha traslladat al Corriol de les Bruixes, 5 i on també hi té accés pel Carrer de la Jonquera, 4. La botiga s'ha unit a l'antic establiment familiar de terrissa Rosa, i ara hi trobem al mateix local una atractiva combinació de productes terrissaires amb jocs de societat per a totes les edats.

Terrisseria de Caldes
 
L’apunt d’avui, però, va adreçat a les firetes o joguines de terrissa que fins els seixanta eren ben apreciades per les nenes i que avui han passat a formar part de l’arxiu del record. A la botiga Rosa encara hi podem trobar boniques i curioses peces com les que apareixen a la imatge.

Terrisseria de La Bisbal
 
A banda que us pugui interessar el col·leccionisme d’aquest tipus de joguina, us invito a reflexionar sobre la tradició i la modernitat, sobre l’evolució dels objectes i de les formes de vida, sobre el lluny que veiem altres cultures i el sorprenentment a prop que les tenim i, en el fons, el semblants que som. Fixeu-vos, sinó, amb la similitud d’aquests fogons de joguina fets a La Bisbal amb aquests altres que encara es venen per a jugar a Myanmar i Marroc, o fins i tot utilitzen els adults en zones remotes de l’Amazones brasilera. 

 Terrisseria de Myanmar
 
 Terrisseria de Marroc
 
Atuells de terrissa a l'Amazones
 
Trobareu informació d'aquest atractiu establiment en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada