dilluns, 5 de maig del 2014

Els joguets del Museu de Dénia al Museu de Figueres



El Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, entre el 9 de maig i el 13 de juliol presenta l'exposició temporal JOGUETS DEL MUSEU DE DÉNIA.
Dénia (Alacant) és una població coneguda per la seva activitat industrial joguinaire, la qual va començar a despuntar el 1904 gràcies als germans alemanys Ferchen. Eren uns moments crítics ja que la ciutat patia una greu crisi econòmica. La reconversió de molts fusters de la zona cap a la fabricació de joguets va donar-hi solució, convertint Dénia en un pol de desenvolupament i d’activitat. Juntament amb els germans Ferchen, Manuel de Jesús García, Pedro Riera Mulet, Oliver Morand, Enrique Sauquillo, Portolés i Calabuig en varen ser els pioners.
Façana del Museu de joguines de Dènia
Amb aquesta mostra de joguets fabricats a la localitat alacantina, els quals es conserven al Museu del Joguet de Dénia i a l’Associació d’Amics del Joguet de Dénia, volen retre homenatge als homes i dones que van treballar en aquesta indústria fent possible que molts nens i nenes tinguessin entre les seves mans algunes de les peces que avui podem veure exposades i que tantes bones estones els hi devien proporcionar.
Coincidint amb l’exposició, el dissabte 7 de juny, es presentarà al museu el llibre Els joguets de Dénia. Un segle d’activitat industrial de Maria Teresa Carrió i Maria Roser Cabrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada