dimarts, 4 de setembre del 2012

Flèndit de monedesTambé a Lalibela, al nord d’Etiòpia, els adults practiquen una modalitat de flèndit però amb monedes i pedres.
 
A un pam d’una ratlla marcada a terra fan un petit forat –com si volguessin jugar a boles-. Des d’una distància d’uns 4 metres es disposen els jugadors que es juguen les monedes. En aquesta primera fase del joc cada jugador, per torn, tira a la vegada dues monedes amb l’objectiu que entrin dins del forat.

·         si ho aconsegueix, la qual cosa és difícil, es queda les dos monedes del contrari independentment que hagi o no tirat

·         si no ho aconsegueix, la qual cosa és més normal, almenys han d’haver passat les dues monedes de la ratlla intentant acostar-se al màxim al forat –si no passa alguna de les dues monedes de la ratlla se les queda el jugador contrari-
 


Un cop tirades les quatre monedes, dos i dos, s’inicia la segona fase del joc. Ara li tocarà tirar primer al que s’hagi acostat més amb una de les seves dues monedes al forat. L’objectiu ara canvia així com l’objecte a llançar que passa a ser una pedra. El jugador ha d’intentar tocar amb la pedra alguna de les quatre monedes escampades a terra. Si ho aconsegueix es queda les monedes, si no ho aconsegueix la seva pedra queda també al terra i ara és al jugador contrari qui té l’opció de tocar alguna de les monedes o bé tocar la pedra, qualsevol de les dues accions li suposa guanyar les monedes apostades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada