divendres, 7 de setembre del 2012

3a Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre



El proper dissabte 15 de setembre tindrà lloc la 3a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre que en aquesta edició es durà terme a Rasquera, a la plaça del’Església.
En aquesta tercera edició són dos els municipis que s’han sumat a la Festa recuperant la jota del seu poble: Móra d’Ebre i la Palma d’Ebre. Per tant actualment són 10 els municipis riberencs que la ballen davant dels 8 de l’any passat i els 6 de la primera edició.
El programa serà el següent:
17.30 h: Inauguració per part de les autoritats i d'Artur Gaya, membre de Quico el Cèlio, el Noi i el Mutd e Ferreries.
18.00 h: Taller de jotes. Taller obert a tothom que vulgui aprendre a ballar jotes de la comarca.
19.30 h: Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre.
 En aquesta 3a edició de la Festa de la Jota volem barrejar els elements tradicionals amb els moderns, amb les noves tecnologies. Per això  s’ha creat el 1r Premi INSTAGRAM #jotaribera. L’objectiu és que, durant la Festa, tothom pugui fer fotografies  i penjar-les utilitzant l’aplicació INSTAGRAM abans de les 20.30 h del mateix dia 15 amb l’etiqueta #jotaribera
El jurat decidirà la fotografia guanyadora i el premi es donarà com a cloenda de la 3a Festa de laJota.


Com en l’anterior edició, la 3a Festa de la Jota s’ha organitzat per una Comissió formada per membres de diverses entitats i grups de cada un dels municipis que la ballen: Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, Associació Cultural Lo Llaüt, CBE LD & CWD Terres de l’Ebre –Móra d’Ebre, Grup Cultural Rasquerà, Grup de jotes de Flix, Grup de jotes de Garcia, Grup de jotes de la Palma d’Ebre, Grup de Jotes de Miravet, Grup de jotes de Riba-roja d’Ebre i Grup de jotes de Vinebre conjuntament amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
S’ha comptat amb el suport de tots els ajuntaments de la comarca dels municipis que ballen la jota: Ajuntament d’Ascó, Ajuntament de Benissanet, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Garcia, Ajuntament de la Palma d’Ebre, Ajuntamentde Miravet, Ajuntament de Móra d’Ebre, Ajuntament de Rasquera, Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i Ajuntament de Vinebre, així com la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i Tallers per la Festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada