diumenge, 23 de setembre del 2012

Etiòpia envaïda per futbolins

 
Com passa en altres països de la zona subsahariana d'Africa, com Mali o Burkina, Etiòpia la trobem envaïda, de nord a sud, de futbolins. Mekelle, Axum, Gondar, Bahaar Dar, Jimma, Arba Minch... en cap d'aquestes poblacions ni en els pobles que et trobes al llarg del camí deixareu de veure aquest joc que, segons alguns, va inventar un català convalescent de les ferides rebudes durant la guerra civil del 36.
Els futbolins esdevenen lloc de trobada dels joves, pràcticament sempre nois, i sempre a redòs d'ells hi ha activitat -joc, xarrera, intercanvis...-. Difícilment trobareu un futbolí sense jugadors, i quan el trobeu sovint el veureu tapat amb una làmina de llauna per protegir-lo de la pluja o bé per a utilitzar-lo com a improvisat taulell o mostrador de venda.
 


Serà el lloc ideal per a entrar en contacte amb els joves autòctons i, a través d'una rialla, proposar-los una partida. No hi haurà problemes de llengua, ni una mala cara pel resultat de la partida. Haurem xalat i compartit. La complicitat estarà servida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada