dimecres, 16 de maig del 2012

Exposició de joguines espenyades del Museu Llonovoy


L’estrany museu LLONOVOY del mallorquí Miquel Angel Juan va ser motiu d’inspiració per tal que els alumnes de 2n d’ESO de l’institut de Flix treballessin creativament  la paraula.
Amb aquesta mostra que podem veure a l'ajuntament Ascó des del 18 fins al 29 de maig es tanca, en certa mesura, el cercle iniciat amb el treball a l’aula, l’observació a través d’internet de l’obra de Miquel Angel, la cerca de locucions i frases fetes, la creació d’obres per part de l’alumnat i ara, per fi, la mostra conjunta de Miquel Angel amb la dels nostres joves creadors.
Mentre que Miquel Angel no dóna resposta a les preguntes que suggereixen la seva obra, els nostres alumnes han treballat a l’inrevés, han pensat una frase feta i l’han representat a partir de joguines trencades i materials de l’entorn. No busqueu, doncs, una explicació contundent a l’obra de Miquel Angel, ell no cerca tant la provocació sinó generar reflexió. Els nostres alumnes, en canvi, han jugat amb els objectes dotant-los d’una representació lingüística que no fa més que donar-nos pistes de la riquesa de la nostra llengua.
La mostra conjunta esdevé doncs una interessant combinació entre l’art conscient de Miquel Àngel i el joc visual distès i descarat dels nostres joves alumnes de l’institut. 
Gaudiu amb la mostra i, com un divertiment, com un exercici guiat, us invitem a que descobriu en la vitrina de les creacions dels nostres alumnes, algunes de les frases fetes i modismes populars de la llengua catalana que han creat:
Jocs de mans, jugar amb foc, fer mans i mànigues, tants caps tants barrets, tenir el peu al coll,  estar tocat del bolet, caure la cara de vergonya!, anar amb peus de plom, ser un gallina, no té ni cap ni peus, posar-se la pell de gallina, ser un panxa contenta, està tocat de l’ala, tocar el dos, tenir la cara com un mapa,  tenir el cap ple de pardals, tenir el cap com un timbal, no tenir un pèl de tonto, néixer amb la flor al cul, plantar cara, anar de vint-i-un botó, estar entre l’espasa i la paret, anar sobre rodes...

Per a saber-ne més:
http://bielies.blogspot.com.es/search/label/Joguinart           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada