diumenge, 27 de maig del 2012

IOCUS Escola de jocs tradicionals a Tàrrega

Aquest mes de Juliol (del 9 al 13) l’associació cultural Cia. De Jocs l’Anònima realitzarà a les localitats de Tàrrega i Anglesola el projecte IOCUS, amb la proposta de l’Escola d’Estiu de Jocs Tradicionals adreçada a adults majors de 18 anys; estudiants universitaris, de graus i cicles formatius; caps, monitors/es i educadors/es de lleure; professionals de l’ensenyament: mestres d’infantil, primària, secundaria i universitat; animadors/es socioculturals; professorat d’ensenyaments de règim especial; persones vinculades al món de l’esport; ludotecaris/es; professionals de l’àmbit social; i qualsevol persona que tingui ganes de reaprendre a jugar.
L’alumnat obtindrà un ampli ventall de recursos per a aplicar el joc i el deport en diferents contextos. Podrà conèixer i experimentar el patrimoni lúdic del territori i difondre’l, utilitzar el joc com a element educatiu i socialitzador, conèixer experiències i bones pràctiques lúdiques, construir materials de joc i cercar i posar en valor diversos jocs populars i tradicionals.
A tal efecte, a l’escola s’hi construiran joguines i jocs, s’oferirà un repertori de jocs variat, divertit i enriquidor que inclourà des de jocs de falda i moixaines, passant per jocs dansats i cantats fins als grans jocs de grup, jocs de tauler i jocs per a diferents espais i situacions.
L’Escola pretén incidir especialment en dos aspectes del joc: la socialització i la proximitat. Per això està previst la interrelació amb diverses entitats i persones del territori per conèixer, gaudir i difondre el seu patrimoni lúdic. Alhora s’oferiran accions i sessions de joc als nens i nenes de Tàrrega i també s’iniciarà el projecte de la botiga juganera. Aquest projecte cerca la complicitat entre diversos establiments i els nens i nenes de la ciutat. Les botigues que hi estiguin implicades disposaran d’una maleta amb objectes de joc i la cediran temporalment i gratuïta als nens i nenes que ho demanin per poder jugar una estona al carrer. L’objectiu és recuperar espais i situacions de joc i l’aprenentatge de tenir cura del material ofert per tal que els altres o ells mateixos en puguin disposar de nou en una altra ocasió.
La Cia.de Jocs l’Anònima (www.jocsanonima.wordpress.com) està formada per professionals de l’educació que ja han participat coordinant anteriors escoles d’estiu de jocs (Festcat a Horta de Sant Joan).
  • L’Escola compta amb el suport del Centre de Promoció de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya.
  • El curs és inclòs dins del Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament
  • És un monogràfic vàlid per a la obtenció del títol de Director de Lleure, en diverses escoles de formació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada