dimarts, 30 d’agost del 2011

II Festa de la jota de la Ribera d'Ebre

El proper dissabte 10 de setembre, i com a preludi de la Diada,  tindrà lloc la 2a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre que, en aquesta edició es durà terme a Flix, a la plaça del Mercat.


En aquesta segona edició, són dos els municipis que s’han sumat a la Festa recuperant la jota del seu poble: Garcia i Vinebre. Per tant, actualment, són 8 els municipis riberencs que la ballen davant dels 6 de l’any passat.
Com en l’anterior edició, la 2a Festa de la Jota s’ha organitzat conjuntament entre entitats de cada municipi: Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila; Associació Cultural Lo Llaüt, Associació de Dones de Miravet, Grup Cultural Rasquerà, Grup de jotes de Garcia, Grup de jotes de Flix, Grup de jotes de Riba-roja d’Ebre, Grup de jotes de Vinebre i també conjuntament amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
S’ha comptat amb el suport de tots els ajuntaments de la comarca dels municipis que ballen la jota: Ajuntament d’Ascó, Ajuntament de Benissanet, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Garcia, Ajuntament de Miravet, Ajuntament de Rasquera, Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, Ajuntament de Vinebre, així com de l’Antena del Coneixement de la URV, la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i Tallers per la Festa.
La 2a Festa de la Jota  començarà a les 17.30, i s’allargarà fins a la nit.
El programa és el següent:
  • 17.30 h: Inauguració de la Festa a càrrec d’autoritats i de membres de Saragatona, grup de jotes de les Terres de l’Ebre que han treballat en la recuperació de la jota a la nostra comarca.
  • 18.00 h: Taller de jotes. Taller obert a tothom que vulgui aprendre a ballar jotes de la comarca.
  • 19.30 h: Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre.
  • 21.00 h: Sopar popular (compra dels tiquets,  a l’Ajuntament de Flix).
  • 22.30 h: Espectacle amb el grup de jotes Saragatona, a la Pista de la Unió Social.
En motiu de la 2a Festa de la Jota s’inaugurarà també una exposició de fotografies antigues de gent ballant la jota a Flix, Vinebre i Ascó -en aquesta mostra hi ha participat la presidenta de Lo Llaüt Aurora Serrano-. L’exposició es podrà veure a la plaça del Mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada