diumenge, 21 d’agost del 2011

Corrides pedestres a Ascó

Organitzades pel Club Atletisme d'Ascó i en el marc de la festa major d'estiu ahir van tenir lloc a Ascó les tradicionals corrides pedestres. Com ja ve essent habitual en els darrers anys l'escenari del circuit va ser la Rambla on a partir de les 12, fent front a la forta calor, es van aplegar força seguidors d'aquesta competició.
Les proves, que van iniciar-se al migdia, no van acabar fins passades les dues desenvolupant-se amb normalitat en les diferents categories. Aquestes van ser: Cursa de 5 a 6 anys, Cursa de 7 a 8 anys, Cursa de 9 a 10 anys, Cursa de 11 a 12 anys, cursa de 13 a 15 anys i cursa de 16 a 17 anys -en totes aquestes categories, tant masculina com femenina, els tres primers atletes de cada corrida va rebre un trofeo, mentre que la resta de participants se'ls va donar un obsequi de participació.

A aquestes proves van continuar les corrides pedestres locals d'homes i de dones casats, amb premis de 75, 55 i 45 euros per als tres primers i de 30 euros fins al sisè en arribar a meta.

Finalment hi va haver la cursa oberta a partir de 18 anys, tant en categoria masculina com femenina, on hi va haver un gran nombre de participants vinguts de fora vila. Els premis per aquests van ser de 220 euros pel primer, 200 pel segon, 160 pel tercer, 140 pel quart, 120 pel cinquè i de 30 euros fins al quinzè. Val a dir que dins la mateixa cursa es van donar premis als quatre primers corredors locals de 80, 70, 60 i 40 euros respectivament.

Cal felicitar els corredors i corredores que van tenir el coratge de participar en aquestes corrides doncs, com deia, la calor va fer que els termòmetres marquessin més de 35 graus durant el desenvolupament d'aquestes. Des de fa molts anys molta és la gent que comenta que caldria canviar l'hora de les competicions per evitar aquestes temperatures elevades, o bé canviar el circuit recuperant recorreguts tradicionals pels carrers estrets i frescs de l'entramat urbà d'Ascó. Ambdós canvis potser animarien a una major participació dels veïns i veïnes del poble, en particular de joves que, al migdia, encara dormen després dels accessos de ball i festa del dia anterior.