diumenge, 24 d’abril del 2011

Lo catxap


Lo catxap és un nou joc que hem dissenyat des de Lo Llaüt. Es tracta d’una adaptació, per a adults, de la catxapera –joc infantil que a Ascó juguem amb diferents pilotetes-. Aquest joc de la catxapera és prou conegut entre nosaltres ja que des de l’any 2000 és present en diferents esdeveniments lúdics que duem a terme al poble, com ara la tarda de jocs a la festa de Sant Antoni o l’activitat Joc a joc pels carrers i places de la població.

Imatge de la catxapera, de color groc
Després de consultar diferents publicacions, sobretot de la Bretanya i de la zona de Bèlgica i Holanda, hem pensat fer aquesta adaptació del joc infantil per als adults o, si es vol, per a nens i nenes més grans. Així és com neix Lo catxap –recordem que un catxap és un conill menut i la catxapera és el nom que rep el cau dels conills-.
Lo catxap és una peça de fusta en forma de pont, amb un forat que té una mica més de 20 cm de diàmetre per on hi ha de passar, precisament, una bola de fusta massissa d’aquest diàmtre.

El joc s’inicia llançant la bola des d’una distància d’un metre, rodant-la per terra, amb l’objectiu que passi per l’interior del pont. Si s’aconsegueix es torna a tenir la possibilitat de fer un llançament però ara des d’una distància de e metres. El joc segueix amb aquesta dinàmica, tirant cada cop 1 metre més lluny. Es tracta doncs de veure qui aconsegueix arribar més lluny amb el seu llançament seguint aquests passos.
La presentació oficial del joc el vam fer recentment, el passat diumenge 10 d’abril a la Masia de can Deu, a Sabadell, en el marc de la 14 Festa de la Primavera que organitzava l'Espai Natura Unnim. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada