dissabte, 16 d’abril del 2011

Èxit de la jornada Jocs en la història a Berga

El passat dissabte 9 d'abril vam assistir a la 4 jornada Jocs en la història, organitzada per l'IRMU i el CPCPTC. En aquesta ocasió la temàtica es va centrar en els jocs i la interculturalitat, presentant-se interessants comunicacions i ponències que van tractar aspectes tan relacionats i alhora específics com ara l'ocupació de l'espai públic per part de diferents grups socials i culturals, el paper de les entitats i associacions culturals en la inclusió de grups nouvinguts a partir dels jocs -com exemple el fet casteller-, el joc com element inclusiu als patis escolars de Catalunya, o l'exemplificació de com un joc tan català com és el de les birles de sis es promociona a països tan llunyants com pot ser Guatemala o Costa Rica.

En el transcurs de la jornada es va presentar el llibre Els jocs en la història. Cultura material i immaterial en el joc, editat per Aeditors (2011), que recull les actas de les jornades celebrades el maig de l'any passat a Figueres.
Vaig poder assistir-hi en representació de Lo Llaüt tot presentant la comunicació El joc com a salconduit. Potencialitats del joc com a recurs per a la inclusió del nouvingut. Aquest article es publicarà properament en el llibre d'actas de la jornada.

Certament la jornada va resultar del tot profitosa i val a dir que hi va tenir molt a veure la sensibilitat amb què l'ajuntament de Berga va acollir als assistents. A més cal destacar la bona feina realitzada pels amics de la Cia. jocs l'Anònima, al capdavant de la qual hi va ser Òscar Garcia, que va organitzar una divertida sesssió de jocs de tauler d'arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada