dilluns, 20 de juny del 2022

II Fòrum de les Worldwire Networks de Teachers and Researches in Traditional Games and Sports

El passat dissabte 18 de juny vam participar al II Fòrum de les Worldwire Networks de Teachers and Researches in Traditional Games and Sports, organitzat per l'AEJeST (Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals).

En el transcurs d'aquest fòrum, que es va fer telemàticament i hi van participar  més de 130 persones de quatre continents vaig presentar, junt amb el seu col·lega Mário Máia, les conclusions de dos intercanvis que han tingut com a protagonistes l'alumnat de l'escola d'Ascó i de l'institut de Flix. 
Vam exposar l'intercanvi que vam dur a terme el curs 2008/09, centrat en el coneixement dels jocs motrius tradicionals de la Ribera d'Ebre i de la zona de Lousa (Portugal); i d'altra banda vam donar a conèixer el projecte Museu virtual de joguines/brinquedos que el 2020, en el marc de la pandèmia, vam posar en marxa ambdós centres amb l'alumnat de Lousa i de Flix, i que té per objectiu recollir i inventariar les joguines construïdes tradicionalment i fetes amb elements de l'entorn natural i de l'entorn domèstic. 
Una de les màximes autoritats en el camp dels jocs i esports tradicionals, el professor Pierre Parlebas, va iniciar la jornada amb la ponència "Jeu, tradition el Culture. Approache de l'Ethnomotricité". Van seguir, entre d'altres, les presentacions de diverses experiències, com la realitzada per l'equip transnacional hispanocoreà sobre el joc infantil Pita/Calderetas/Sabangchigi, el Projecte Opportunity de l'AEJeST, en el marc d'Erasmus+, en què es vinculen investigadors d'Europa i Àfrica... 
Podeu visualitzar el fòrum a través d'aquest enllaç: 

https://www.youtube.com/watch?v=671VYDOcdSw

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada