dissabte, 4 de desembre del 2021

Vetaina i els mercats de Nadal d'Alsàcia

Vetaina s'ha escapat a Alsàcia per visitar els nombrosos mercats de Nadal. Ha estat un viatge ràpid però molt intens ja que ha volgut veure el major nombre possible d'aquests mercats que es troben, la majoria, envoltats de vinya. El primer de tots va ser Kaysersberg. És un dels més bonics. Es troba en un poblet a una vintena de quilòmetres de Colmar, la ciutat més gran de la zona. Kayserberg és un poble petit envoltat de muralla i que centra el seu atractiu en el carrer principal que el creua.




 
El següent poble, Eguisheim. És més menut que l'anterior però té dos trets que el distingeixen: el tomb de muralles, que es pot fer per tot l'interior, i l'acurada decoració, minimalista en alguns casos que, en aquest sentit, el converteix en un dels pobles més atractius quant a motius nadalencs. Un altre detall és el gran calendari d'advent que hi ha a la plaça principal.
A tocar d'Eguisheim hi ha Turkheim. Es tracta d'un poble també molt petit i que no dedica massa espai al guarniment nadalenc. En tot cas també destacaria per l'enorme calendari d'advent que hi ha a la plaça principal. 
El poble de Ribeuauvillé és, al meu gust, el més bonic i el més gran de la zona -tret dels de Colmar o Estrasburg. El poble també el creua un carrer principal del qual es ramifiquen infinitat de carrerons. Es tracta de no abandonar aquest carrer principal i anar passejant tranquil·lament gaudint de la decoració dels comerços, els carrers i les places. A més, nombroses associacions del poble organitzen parades per recollir diners per les pròpies entitats o per accions benèfiques. Una altra particularitat de Ribeauvillé és que es tracta d'un mercat nadalenc ambientat en l'època medieval, la qual cosa li dóna un aire encara més màgic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada