dilluns, 9 d’agost del 2021

Vetaina a l'ermita de la Mare de Déu de Montsant

Aquest cap de setmana Vetaina ha pogut escapar-se, de nou, al Montsant. Aquest cop tocava una ruta circular que desconeixia. Es tractava de sortir de les ermites del vessant nord, que toquen a Ulldemolins, pujar cap a l'ermita de la Mare de Déu de Montsant, baixar pel  barranc dels Pèlags fins al Toll de l'Ou i retornar cap a les ermites pel Pi de la Carabasseta. 
La dificultat, doncs, el desconeixement del recorregut. Sortint de l'ermita de Santa Magdalena hem pujat pel primer sender que hem trobat, a mà dreta, indicant el Grau del Llençol. El camí puja fort però bona part pel mig del bosc i es fa amè i agradable. A la imatge es pot veure una senyalització de la sendera -en alguns llocs invita a perdre's una mica- i al fons la Punta de la Galera.
Quasi bé quan s'arriba dalt la carena ens trobem el GR que seguim cap a l'esquerra, vorejant la muntanya. És una zona fresca, ombrívola, i on trobem nombroses balmes.
Finalment arribem al Grau del Portell del Peret i uns metres més enllà, mirant al barranc dels Pèlags que s'obre cap a migdia, hi trobarem la cova del Corb. Una balma on s'aprecia molt i molt bé els diferents tancats que, anys enrere, servien a pastors per guardar els ramats. Continuem el camí cap a l'est en direcció a la Mare de Déu de Montsant. Les vistes són magnífiques, amb la vall d'Ulldemolins i al fons el petit poble d'Albarca.


Un cop a l'ermita el camí serà fàcil fins a arribar al Toll de l'Ou. S'ha de seguir durant una bona estona la pista forestal que baixa pel Barranc dels Pèlags. Passarem a tocar de la bassa feta per a subministrament d'aigua en cas d'incendi forestal i seguirem el curs de la pista. Quan s'acaba la pista segueix un senderó molt ben fressat que ens portarà en 10 minuts fins al Toll de l'Ou.
Aquestes dates el Toll està pràcticament sec, sols hi ha alguns bassiols amb poquíssima aigua, això fa que l'indret perdi la màgia que ens té acostumats. 
Des d'aquí hem de pujar fort en direcció nord, cap a la carena on hi ha el Pi de la Carabasseta (uns 25') i després ja sols ens quedarà baixar cap a l'ermita de Santa Magdalena per la sendera que es troba, també, molt ben marcada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada