divendres, 2 de juliol del 2021

Vetaina al Montsant: Grau dels barrots, Barranc de Vidalbar i Clot del Cirer

Vetaina ha tornat a Montsant, aquest cop per a fer una bona ruta sortint de la Morera de Montsant i pujant cap a la Serra Major pel Grau dels Barrots. A continuació ha baixat pel barranc de Vidalbar fins a l'alçada de la Bitlla, passant per la cova Soronelles, i de retorn encara ha fet cap al Clot del Cirer.
Pas pel grau dels Barrots.
Balcó del Priorat. Estreta balma arran del precipici i que presenta impressionants vistes a la zona del Priorat, observant-se des de Cornudella fins a La Figuera.
Un cop dalt, a la Serra Major, amb un mapa, els cartells i una mica d'orientació no ha de resultar difícil trobar senderes que porten a espais naturals increïbles, com ara el Barranc de Vidalbar, estret paratge ple de vegetació exuberant on es poden veure des de maduixes boscanes fins a grans teixos. 
Al llarg del camí es troben moltes balmes, entre aquestes cal destacar la cova Soronelles on no és difícil trobar un degotall d'aigua on poder omplir la cantimplora. El camí continua cara avall passant per davant de la curiosa formació rocosa anomenada Bitlla.
Vetaina ha retornat cap a la Serra Major fins arribar al Piló dels Senyalets (1115m), i des d'aquí en 15 minuts ha fet cap al fantàstic Clot del Cirer on encara hi ha molta més aigua.
Per acabar, val la pena escoltar la música de la serra de Montsant:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada