dijous, 30 de gener del 2020

Pikullas, flautes, xiulets i altres instruments fets de canya!

A prop de la ciutat argentina de Cafayate hi ha una zona geològica molt curiosa i atractiva, on destaquen formacions rogenques curiosament erosionades pels agents metereològics. Entre aquests destaca el lloc conegut amb el nom d'Amfiteatre de Cafayate. Aquí hi trobem un relaxat lutier, un artesà dels instruments de canya especialitzat en fer "pinkullos", flautes de tota mena i xiulets.
Mentre va mastegant reposadament fulles de coca no deixa de manipular, amb poques i rudimentàries eines, les canyes que té escampades al seu davant.
Ens interessem per la seva feina i ens mostra aquests pocs estris que necessita per a les seves creacions. Canyes de tota mena de gruix i llargada diversa s'amuntonen damunt una lleugera manta. Barrejades entre aquestes ens mostra les canyes esberlades i plenes de marques que serveixen per a fer les seves flautes assegurant una bona afinació.
Que bonic troba persones que amb tan poc poden fer tan soroll!!!
Si voleu construir-vos la vostra pròpia flauta o diferents tipus de xiulets podeu consultar el llibre Quina canya! Joguinetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada