divendres, 15 de març del 2019

Vetaina de viatge a Porto

Vetaina ha passat uns dies pel nord de Portugal visitant, entre d'altres, Porto, Guimaraes, Braga, Viana do Castelo, Barcelos, Aveiro... Amb el temps Porto ha anat canviant i avui és una ciutat força neta, amb nombroses zones per a vianants que la fa molt agradable per a passejar. Entre d'altres ha visitat la catedral, el passeig del riu, el famós pont...
I és clar, moltes de les esglésies que trobem arreu, de les quals destaquen les rajoles blaves que omplen, a vegades, tota la façana i laterals. 
Aquestes també les trobem en altres edificis com per exemple l'estació Porto Sao Bento.


Entre les curiositats que ha vist Vetaina hi ha uns grans rentadors públics, al peu mateix de la catedral, que donen pistes de com era la vida en aquesta ciutat fins fa no gaires anys.
Però si aneu a Porto el què no heu de deixar de fer és tastar alguns dels seus pastelets i comprar algunes de les seves llaunes de conserves, els embolcalls de les quals són molt i molt atractius i es fan mirar.

I de tant mirar, sorpresa! Vetaina ha trobat una col·lecció de conserves amb els embolcalls amb motius joganers!!! 
I sobretot, un dels llocs que no us podeu deixar perdre és la visita a la llibreria Lello, inaugurada el 1906 i que té el qualificatiu de "la llibreria més bonica del món", i dono fe que realment és preciosa. A la façana ja veiem que es tracta d'un edifici d'estil modernista, amb elements arquitectònics típics.

Ara bé, el què més us sorprendrà, segurament, és la magnífica escala interior que fa unes giravoltes impossibles que permeten accedir al pis superior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada