dimecres, 16 de gener del 2019

Exposició de Pieter Bruegel a Viena

En motiu del 450è aniversari de la mort del pintor flamenc Pieter Bruegel el Kunsthistorisches museum de Viena ha organitzat una gran i única exposició sobre el pintor. Aquesta es va poder veure entre el 2 d'octubre i el 13 de juny, amb un impressionant èxit d'afluència.
La visita al Kunsthistorisches Museum sempre val la pena. És un dels museus d'art de referència. que s'ha de veure i que s'ha de gaudir. Per posar un exemple, aquí hi trobareu les famoses cares que representen les estacions pintades per Giuseppe Arcimboldo.
Però en aquesta ocasió el què ens interessava era veure la magnífica exposició dedicada a Bruegel -recordem que el museu té diversos importants quadres del pintor, entre ells el conegut Jocs infantils-.
Per a l'exposició es va habilitat tot un lateral d'una ala del museu, i s'hi van recollir més de 80 obres d'aquests entranyable pintor procedents de museus d'arreu del món que, per primer cop, es reunien en una exposició. 
A l'antesala de l'entrada a l'exposició temporal s'hi mostraven algunes de les seves obres en grans plafons on es podia veure la perfecció i el detallisme del nostre autor. També apareixien tres grans audiovisuals que mostraven, detalladament i lenta, diverses de les obres més destacades.
I tot anava acompanyant de diverses torres amb aparells informàtics que permetien al visitant passejar virtualment pels quadres.
Fixeu-vos en el detall que permetia la consulta dels quadres, en aquest cas del de Jocs d'intants, en què veiem diverses escenes de jocs situats al fons del quadre, perdent-se en l'infinit, i en canvi la perfecció dels jocs que, sense gaire dificultat, intuïm la seva pràctica.
Com deia, a l'interior s'anaven presentant les més de vuitanta obres, olis i gravats, que el públic resseguia sense pressa, assaborint cadascun dels personatges i cada escena que apareix en els seus quadres.
A més, el comissariat de l'exposició es va permetre el detall de reproduir en grans dimensions algunes quadres, com ara el de la Lluita entre el Carnaval i la Quaresma, i com si d'un quadre viu es tractés, presentaven en vitrines alguns dels objectes que apareixen en el quadre i que l'espectador havia de descobrir. Un muntatge del tot adient, entretingut i atractiu que donava un plus a la mostra.
Una exposició màgica, única, que s'havia de veure!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada