dimecres, 18 de juliol del 2018

Museu del joguet de Mechelen

Hem estat al Speelgoed museum de Mechelen -museu de jocs i joguines-, a poc més de 30 quilòmetres de Brussel·les. La ciutat és petitona i acollidora. Amb un nucli urbà atractiu i de facilíssima orientació. Aquest conserva les característiques de les poblacions de flandes, i us recordaran fàcilment altres poblacions de la zona.
El museu es troba a encara no 10 minuts a peu de la Grote Markt -el que ve a ser la plaça major de la vila-. Sols arribat un gran tauler de monopoly ens dóna la benvinguda al vestíbul i ens invita a començar a tafanejar per les vitrines.
Sens dubte és un dels principals i més ben preparat museu de joguets d'Europa, quasi equiparable al de Morains-en-Montagne, a França. A banda de la rica i variada col·lecció de joguines "comercials" tenen especial sensibilitat en recollir i mostrar jocs i joguines fets pels nens i nenes d'arreu, mostrant així la seva creativitat.
I un altre aspecte cabdal en aquest tipus de museu és que no descuiden la part pràctica, manipulativa i més joganera deixant a l'abast del visitant la possibilitat de practicar jocs de tauler, d'habilitat i punteria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada