diumenge, 4 de juny del 2017

Vetaina a Tunis

Aprofitant el 5è rencontre internationale des jeux et des sports traditionnels celebrat a Ariadna (Tunissia) els dies 19, 20 i 21 de maig, Vetaina va viatjar al país nord africà. Com és de rebut va fer una llarga passejada perdent-se pels laberíntics carrers de la medina i gaudint de cada souk que s'anava trobant.
En diversos comerços va trobar petites joguinetes de terrissa (plats, gerres i fogonets).

Els souk més atractius, però, no són els que es troben al llarg del carrer principal de la medina de Tunis sinó els que es van trobant en els diferents ramals que surten d'aquesta artèria principal. Aquí es tracta de gaudir de les olors, els colors, el tacte, el gust... Els mercats de perfums, d'espècies, el de les teles o els dels tradicionals capells són els millors per a passar hores i hores.
Per dins de la kasbah es pot visitar alguna mesquita. Entre les més importants hi ha la de Zitouna on malgrat no podreu entrar a l'interior de les sales sí que podreu gaudir de la tranquil·litat del pati i de l'arquitectura de l'edifici. 
Si es disposa de temps tant se val el recorregut que es faci, un moment o altre sortiràs de l'entramat de carrerons de la medina i aniràs a parar, sense cap dubte, a algun mercat exterior, en una plaça o en carrers i avingudes que esdevenen mercats diaris i on pots trobar de tot a bon preu: sabates, roba, aparells electrònics... i una gran varietat de fruites com les curioses mores o els saborosos dàtils.  
A la Bab Bhar, coneguda porta d'entrada a la kasbah, no és difícil trobar als venedors de baldufes de cordill lligat al cap, i que criden l'atenció dels turistes i vianants fent rodar les baldufes sense haver-se d'acotxar.  
Si es disposa de poc temps no val massa la pena intentar descobrir les restes -mai millor dit- de l'antiga Cartago, però en canvi sí que es bonic donar una volta per Sidi Bou Saïd, en particular cap al vespre, per contemplar la platja i la costa tunisenca que retalla el mar mentre es descansa en algun cafè de la vila blava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada