dissabte, 7 de maig del 2016

Vetaina a Köln

Vetaina a visitat Köln –Colònia-. És una ciutat amb un centre històric petit, que es pot recórrer a peu anant d’un lloc a un altre sense problemes. La ciutat està dividida pel Rin, el gran riu Alemany, però unida a una riba i altra per diversos ponts, entre els quals destaca l’Hohenzollernbrücke, un imponent pont de característiques arcades de ferro que cada dia travessen milers de persones a peu i per on no deixen de passar trens. 
Curiosament el pont també aguanta milers de cadenats que deixen les parelles d'enamorats!


Vetaina també l’ha creuat, per poder contemplar des del marge dret la inconfusible imatge de la catedral, amb les dues torres que apunten cap al cel. No deixeu d’entrar-hi per a contemplar l’alçada i les cinc naus, així com valorar el gòtic amb què fou construïda i, alhora, veure els sarcòfags on, suposadament, es troben les restes dels Reis d’Orient. Ah! I si mireu bé, baixant cap a la cripta trobareu, també, un petit i bonic laberint!!!!
Vetaina, lògicament, no s’ha estat de visitar el fantàstic Römisch-Germanisches Museum de Köln, on destaca el mosaic de Dionisi trobat in situ a la que fou una de les cases de la Colonia Claudia Ara Agrippinensium, a més de gaudir de les boniques joguines trobades a la zona.

També cal destacar altres vitrines on es mostren jocs i fitxes de tauler.
  Molí de nou gravat en un maó i diverses fitxes de joc.
 Detall del joc de tauler.
  Fitxes de joc, possiblement d'un molí de nou.
 Llàntia d'oli on apareixen dos personatges jugant a un joc de tauler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada