dissabte, 5 de desembre del 2015

La Fira del Joc de Berga és a punt!

Francesc Ribera i Òscar Garcia aprenent un dels jocs de la Fira del Joc de Berga.
Foto: Aida Morales
La Fira del Joc de Berga es realitzarà demà diumenge 6 de desembre al passeig de la Indústria de la ciutat. Es tracta d'un esdeveniment d'èxit ja consolidat que arriba a la seva tercera edició, i que enguany repeteix el format de l'any passat, amb una previsió de participació similars que ronda les 3.000 persones durant tot el dia. 
D'aquesta manera, ha explicat el membre de CiA Jocs l'Anònima, Òscar Garcia, la fira es dividirà en tres grans espais. El primer, que ocuparà una gran carpa de 80 metres, serà el destinat als jocs. Al mig, amb unes 21 carpes més petites, hi haurà la Fira de Nadal, i finalment, en una altra gran carpa de 80 metres, es trobaran totes les empreses i botigues especialitzades en jocs i joguines. 
"Mantenim tot el que hi havia i hem intentat no perdre qualitat", ha remarcat en una roda de premsa al Museu del Circ de Berga. Per això, l'organització ha apostat per igualar el nombre de botigues de joguines, diversificant la tipologia amb menys jocs de taula i més joguines en sí, i nodrint la fira de tot tipus d'activitats perquè, tant grans com petits, puguin gaudir d'unes hores jugant: "El nostre anhel i filosofia és el mateix; que és que la gent vingui, passi el dia jugant, i sigui feliç". 
 En aquest sentit, ha especificat, la Fira del Joc vol ser un reclam per a tota la comarca, intentant incentivar els nens, nenes i pares de tots els municipis del Berguedà, però també molt enfocada al turisme. En aquesta línia, Garcia ha recordat que aquesta fira pot ser una bona excusa per passar el cap de setmana a Berga, passejar i compartir una bona estona entre petits i grans. 
Jocs i psicologia
Una de les grans novetats d'aquesta edició serà la inclusió d'una exposició de panells amb diferents jocs de taula a mig acabar. Aquests faran reflexionar els seus espectadors sobre quin podria ser el proper moviment. De cadascun es donaran tres opcions, i depenent de les eleccions de cada persona, s'intentarà construir un perfil psicològic. Així, ha especificat Garcia, es vincularà el joc amb la psicologia. 
Una altra novetat serà el joc dels aliments viatgers, tot un seguit de mapes imantats que es poden posar a la nevera, i que serviran per conèixer d'on provenen la majoria dels aliments. Per altra banda, també hi haurà jocs de taula, tradicionals i populars, així com altres que repeteixen dels anys anteriors. 
A l'espai dels jocs hi haurà 26 monitors que s'encarregaran de dinamitzar, orientar i animar la gent a participar. El nombre és una mica superior al de l'any passat (dos monitors més), ja que, segons ha explicat Garcia, es va considerar que hi havia moments de molta feina en què es necessitaven més mans. 
 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada