dijous, 29 de maig del 2014

Joc a joc de plaça a plaça!


Aquesta tarda ha tingut lloc a Ascó una nova edició del Joc a joc de plaça a plaça, activitat organitzada per l'associació cultural Lo Llaüt i que va adreçada als alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP Sant Miquel.
Aquesta iniciativa, que ja fa més d'una dotzena d'anys que es du a terme, presenta un format i uns objectius senzills. Bàsicament el què pretén és dur a terme un recorregut pels carrers i places de la població per a reconèixer espais susceptibles de ser escenari de joc, tot aprenent i posant en pràctica antics o oblidats jocs populars i tradicionals.



Fixeu-vos en la seqüència d'imatges que l'alumnat ve preparat amb bosses de patacons, que faran servir com a moneda d'aposta en els jocs. Així aquests es juguen amb més intensitat i motivació. Aquesta moneda és present en la majoria de jocs i es guanya i perd depenent de l'atzar, la sort, l'habilitat i destresa dels jugadors...
En aquesta ocasió els jocs practicats van ser, entre d'altres: el tello, el flèndit, el set i mig, la planta de l'església, el joc de la rana, la trisella, el futbol xapes, salt en corda, el rellotge, el caça fardatxos, la cursa de peus lligats i una estirada final de corda toc, com deiem, en carrers i espais diferents d'Ascó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada