divendres, 4 d’abril del 2014

Apareix el número 9 de la revista Món aualé


L’amic Jordi Climent acaba de publicar el número 9 de Món aualé, revista divulgativa dels jocs mancala. Volum 3 número 1 (gener - març 2014) ISSN20147597.
En aquest número, entre altres, es tracten els següents temes:
  • Les imatges que ens han acompanyat durant 2 anys a Món aualé. Volem agrair a totes les persones que al llarg d’aquests dos primers anys ens han cedit les seves excel·lents obres fotogràfiques per ser publicades.
  • Regalem un tauler aualé. Vols guanyar un tauler aualé? Cal endevinar quantes llavors hi ha en el recipient de la fotografia de la pàgina 7. Us expliquem com participar en el concurs.
  • Cronologia de la recerca en els mancala (II). Us mostrem la segona part d’una breu cronologia (que no pretén ser una llista exhaustiva o completa) de publicacions, monografies, articles, estudis de camp o fets rellevants sobre la recerca en els jocs mancala. Aquesta segona part inclou referències dels segles XX i XXI.
  • Aprenem a jugar al joc al Nchuwa i altres jocs mancala de Malawi i Moçambic. Us expliquem les regles per jugar al Nchuwa i a altres jocs mancala de Malawi i Moçambic: Msuwa, Msuwa wa Kunja, Njombwa, Tshuba i M’palé (també conegut com Txuva,  Ntxuva, Ntxuwa o N’tshuwa).
  • Es publica online un treball de recerca sobre l’Ayo i altres mancala de Nigèria. Editat en català, anglès i espanyol. Es pot llegir, en línia, de forma gratuïta.
  • I també, les seccions habituals del Racó del col·leccionista i la novena part del Glossari, on s'explica la “disposició mixta” és a dir, que els jugadors poden escollir entre diverses vies per iniciar una partida, com en el cas del joc Njombwa.
Podeu consultar-la a través d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada