dimecres, 20 de novembre del 2013

Juegos populares y tradicionales de la infancia a través de la filatelia


Acaba d’aparèixer el llibre Juegos populares y tradicionales de la infancia a través de la filatelia, de Julio Àngel Herrador Sánchez. És un llibre resultat de la recerca des de fa molts anys en el camp de la filatèlia, tractant doncs aquesta disciplina des d’una temàtica concreta: el joc tradicional.
El llibre, en els seus diferents capítols, analitza el jocs tradicionals recollits en els segells des del punt de vista praxiològic, i en fa diferents classificacions. També té un capítol on recull aquells segells que mostren joguines i, tot seguit, passa a mostrar i comentar els segells de diferents països del sudest asiàtic com Birmània, Cambodja, Indonèsia, Malàisia, Singapur o Tailàndia entre d’altres.
Un altre apartat interessant és el que fa referencia a obres de pintors que al llarg de la història han tractat el tema del joc tradicional i el ressò que se n’ha fet el món de la filatèlia. Entre els autors recollits hi ha Pieter Bruegel, Chardin, Goya, Manet, Murillo… I encara destacaríem el capítol que tracta dels esports tradicionals en la filatèlia: pilota valenciana, pilota basca, aixecament de pedres, llançament de barra, lluita, castells, bolos… Finalment hi trobem un apartat on proposa un seguit d’aplicacions didàctiques.  
El llibre ha estat editat per WANCEULEN Editorial Deportiva.  Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada