dimecres, 2 d’octubre del 2013

Disc de joguines amb l'Orchestra Fireluche


El passat dissabte 28 de setembre el Museu del Joguet de Catalunya va presentar el vinil de l’últim treball de l’Orchestra Fireluche
Tants caps tants joguets, l’últim disc de l’Orchestra Fireluche, s’edita en format vinil després que el mes d’abril aparegués el treball en CD.
A Tants caps tants joguets, el primer disc amb cantants de l’Orchestra Fireluche, els pianets, guitarretes, orgues Casio, pots, timbals, violins, flautes i altres andròmines del grup de La Cellera de Ter, Anglès i Girona, es veuen acompanyats per primera vegada per les veus i els instruments d’una imponent llista de col·laboradors (Roger Mas, Joan Enric Barceló (Els amics de les arts), Agnes Fuste (Aquitamxe), Oh! Cake & the Cookie, Ivan Telefunken (Don Simon y Telefunken), El Petit de cal Eril, David Caraben (Mishima), Eva Noguer (Aspet Weekend), Marc Parrot, Pau Riba, Joan Colomo, Tom Hagan, Maria Rodes, Animic, Mazoni, Victor Galan, Pascal Comelade, Enric Casasses i Sisa).
 
Són catorze històries oníriques i d’aventures on els joguets són protagonistes.
El disc, una iniciativa de Fermi Tarrés i promogut per l’empresa de distribució de joguines d’època i tradicionals Protocol SL, inclou cançons en català, italià, francès, castellà, portuguès i anglès amb textos de diferents autors, i on hi destaca el poema inèdit d’Enric Casasses “Cançó de la joguina de la mare”.
Tants caps tants joguets ha estat produït pel music i compositor de Sant Feliu de Guixols, Xavi Lloses, un habitual dels treballs de l’Orchestra, i es presenta amb un disseny molt acurat, en clara sintonia amb l’esperit del disc, amb un curiós joc de paper a la portada obra de l’artista gironí Quim Corominas.
Amb el seu llançament, l’Orchestra Fireluche posa en circulació per Internet el videoclip del tema Pirates d’habitació, amb els cantants Joan Enric Barceló i Agnès Fusté, protagonitzat pels robots i joguines de llauna de Protocol i realitzat per Minipois Films; i els vídeos on Marta Busquets, de Madera Films, mostra els assajos dels musics de l’Orchestra Fireluche amb diversos dels cantants que han collaborat en el disc: Marc Parrot, Joan Colomo i Tom Hagan, Pau Riba, Maria Rodes i Oh! Cake & the Cookie. Aquests vídeos es poden veure a la pagina de Vimeo de l'Orchestra Fireluche www.vimeo.com/fireluche
El disc es pot trobar als establiments habituals i a diverses botigues de joguines tradicionals de Catalunya, l’estat espanyol, Franca i Italià.
www.orchestrafireluche.cat / www.webprotocol.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada