dimecres, 15 de maig del 2013

IOCUS: II Escola d'estiu de Jocs Tradicionals



cartell_iocus_2 fosc_copia-qpr
 
IOCUS – ESCOLA D’ESTIU DE JOCS TRADICIONALS
 
DATA I LLOC: De l’1 al 5 de Juliol del 2013. Tàrrega/Anglesola (Urgell)
HORES DE DURADA: 40 hores de dilluns a divendres (matí de 2/4 de 10 a 2/4 de 2. tarda de 4 a 8) . Modalitat presencial
 
OBJECTIUS:
-Oferir recursos per a aplicar el joc i deport en diferents contextos.
-Conèixer el patrimoni lúdic del territori.
-Difondre el patrimoni lúdic d’arrel tradicional catalana.
-Conèixer el patrimoni lúdic dels PPCC i del món.
-Experimentar repertori lúdic.
-Utilitzar el joc com a element d’intervenció socio-educativa.
-Mostrar experiències i bones pràctiques lúdiques.
-Construïr materials de joc.
-Cercar i posar en valor jocs populars i tradicionals.
 
DESTINATARIS: Adults majors de 18 anys; estudiants: universitaris, graus i cicles formatius, d’altres formacions; caps, monitors/es i educadors/es de lleure; professionals de l’ensenyament: mestres d’infantil, primària i secundària, universitat; animadors/es socioculturals; professorat d’ensenyaments de règim especial; persones vinculades al món de l’esport; ludotecaris/es; professionals de l’àmbit social; qualsevol persona que tingui ganes de reaprendre a jugar.
 
TITOLACIÓ:
-Activitat inclosa en el Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament. (petició en tràmit)
-Monogràfic vàlid per a la obtenció del títol de Director de Lleure, en diverses Escoles de Formació.
-S’emetrà un Certificat d’Assistència.
 
NOMBRE DE PLACES: 35. En el cas de no arribar a un nombre mínim d’inscrits, l’organització pot anular el curs.
 
COST DE LA MATRICULA:
-180,- ( en el termini d’inscripció: 15 de Maig al 26 de Juny)
-Descompte 15% (153,-) per a mestres, professors, educadors, estudiants de cicles formatius i graus, universitaris i persones en situació d’atur.
-Descompte 15% + 5% (145,-): Aquest descompte s’aplicarà a grups d’un mínim de 5 persones d’una mateixa entitat i dintre del termini d’inscripció.
El preu no inclou l’allotjament.
 
SITUACIÓ EDIFICI ALLOTJAMENT I ACTIVITATS Edifici residència de l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega. Hi haurà activitats que es faran a l’edifici de l’escola i d’altres a les poblacions de Tàrrega, Anglesola i Verdú.
 
PROGRAMA
Joguines: l’objecte lúdic per excel·lència és la joguina. En construirem, les analitzarem i mirarem de treure’n les màximes potencialitats. Descobrirem els seus usos. (Joguines amb fang: firetes, caçaboles. Joguines verdes).
Jocs d’arreu i a tothora. Joc i Socialització: repertori variat, divertit i enriquidor. Per a tots els col·lectius, totes les edats, totes les situacions. Jugarem i farem jugar.
Joc i educació: al lleure, a l’escola. Del joc de falda i la moixaina als grans jocs de grup. Els Jocs de tauler. El joc és l’eina principal de treball. Cal conèixer el joc i la seva aplicació. Presentarem exemples i experiències de bones pràctiques (Tombs creatius…).
Joc i proximitat: l’escola d’estiu es farà en un territori, l’Urgell, ric en manifestacions lúdiques. Les descobrirem de la mà dels seus protagonistes. Compartirem estones, jocs i espais amb les persones d’aquests pobles. (Verdú, Rocafort de Valbona, Sant Martí de Maldà)
Joc i país: Obrirem l’escola a jocs dels PPCC (jocs valencians i jocs mallorquins) i al món (jocs de Mancala, geocaching)
Joc i cultura: Des de la conferència inaugural (Jocs a la Barcelona del 1700), fins a la pràctica de jocs del 1714.
 
REBUDA DELS PARTICIPANTS:
Dilluns dia 1 , de 2/4 de 10 a 2/4 d’11, a l’Escola de Capacitació Agrària. O bé, a les 11h. al Museu Comarcal de l’Urgell, c/. Major, 11 Tàrrega.
Informació diversa: Per a l’allotjament no cal portar llençols ni tovallola. Aniría bé portar una llanterna i també una màquina de fotografiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada