diumenge, 16 d’octubre del 2011

Jocs per Sant Galderic


Ascó ha acollit la 19a trobada pagesa de Sant Galderic que acull pagesos del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.
El programa s'ha iniciat a les 11 del matí, amb la processó de la imatge del Sant des de la Rambla Catalunya fins a l’església parroquial on s’ha celebrat la Missa en honor del Sant. La comitiva, amenitzada per la banda de música de Ginestar ha anat acompanyada de cavalls, carros, les pubilles i hereus d’Ascó. Finalitzada la missa la Rambla s’ha omplert de gent que començava a fer cua per a recollir el vi que oferia l’organització i ja hi havia qui es preparava per a fer fila per agafar l’arròs del dinar que s’ha preparat amb dos magnífiques paelles.
Simultàniament la Banda de música la Ginesta oferia un petit concert a la plaça del Casal i un reduït nombre de jugadors feien una tirada de bitlles.


Acabats aquests actes s’ha iniciat la ronda de jocs rurals on hem pogut veure, primerament, homes i dones xerracant a dues mans.



Ha seguit el divertit joc de passar-se un ou –val a dir que una parella ha aconseguit passar-se’l, sense que es trenqués, a una distància superior als quinze metres!-.





La rivalitat entre comarques ha quedat palesa amb l’estirada de corda de dones en la qual han guanyat les del Priorat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada