divendres, 1 de juliol del 2011

Festival europeu de jocs i esports tradicionals


Entre el 25 i el 26 de juny va tenir lloc a Mauvezin (Gers) un festival europeu de jocs i esports tradicionals organitzat per l'Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJDT) de la qual Lo Llaüt en forma part.
A banda de les mostres i exhibicions de una vintena llarga de jocs i esports el programa del festival va incloure l'Assamblea General anual de l'AEJDT, amb la participació de més de setanta assistents vinguts de la Bretagna, Flandes, Itàlia, Suècia i de diferents associacions d'España. A més, va comptar amb la presència de dues delegacions invitades, la de Mèxic i la de Guatemala que també van dur a terme dos tallers de jocs.



El matí del divendres 24 es va adreçar principalment als nens de les escoles del departament de Gers, amb l'assistència d'uns 400 escolars de la zona que van poder practicar els jocs que portaven les diferents associacions europees. A la tarda es va inaugurar la trobada amb les conferències del Dr. Pierre Parlebas, i dels professors Bernard Glacial (Federació de boule fort), Pierino Daudry (expresident de la Federació Italiana de jocs i esports tradicionals), Roland Rendson, de la Universitat de Gand i, per acabar, va ser l'amic Fernando Maestro, director del Museu de Campo, qui va parlar sobre el valor de la imatge i el joc -val a dir que en aquesta presentació visual hi van aparèixer imatges i referències a les corrides de cavalls, rucs i matxos d'Ascó).

Al llarg del matí del dissabte va tenir lloc l'Assamblea General de l'AEJDT. Durant la sessió dos membres de l'Associació Cultural Lo Llaüt vam fer la presentació de la nostra entitat i vam contextualitzar l'activitat cultural que duem a terme a Ascó i a la Ribera d'Ebre. En aquest marc vam tenir ocasió de presentar els primers materials editats per Lo Llaüt i que inclouen el segell de l'AEJDT (Els jocs en temps dels moriscs i Tradijoc). 







A la tarda va tenir lloc el festival de jocs a les instal·lacions esportives dels Foyers Ruraux de Gers d'on són les imatges que apareixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada