dissabte, 23 d’abril del 2011

Festa de la Primavera a Can Deu


El diumenge 10 d’abril l’associació cultural Lo Llaüt i la Cia. de Jocs l’Anònima vam participar a la 14a Festa des la Primavera de Can Deu. Aquesta festa l’organitza l’Espai Natura Unnim i en els darrers anys ha esdevingut un lloc de referència pels sabadellencs que esperen la jornada pel seu marcat caràcter festiu i familiar, en contacte amb l'aire lliure i pel fet que el públic pot participar de moltes activitats (tallers, exposicions, gimcanes, espectacles...).

Les nostres entitats van ser convidades a participar-hi donat que el centre d'interès de la festa d’enguany es centrava en els jocs tradicionals. Per aquest motiu vam poder mostrar les exposicions Joc a joc, experiència educativa per a conèixer el patrimoni urbanístic d'un poble a través del joc tradicional, i  El joc, entre la tradició i la modernitat –les característiques d’ambdues exposicions poden ser consultades a través d’aquest bloc-.

Joc a joc de plaça a plaça

De la tradició a la modernitat

A banda vam disposar de tres carpes de 3x3 metres on vam mostrar i van poder practicar diferents jocs d'arrel tradicional com ara el joc de la rana, el caça fardatxos o els jocs de tauler de l’alquerc i el molí de nou.


A més vam tenir cura de dinamitzar els jocs tradicionals a l’era de la Masia de Can Deu. Aquí vam presentar el joc de la corrida del cabàs i les curses de sacs, els cèrcols, la catxapera, les ferradures i el joc de la trisella.
Joc de la trisella a l'era de Can Deu

També vam introduir dos jocs nous. Un és la coneguda cursa del cresol o llum de ganxo que practiquen els amics de Prat de Comte a la seva festa major d’estiu i a la festa de l’aiguardent.
La corrida del cresol

L’altre joc presentat fou el del catxap. Es tracta d’una versió del joc de la catxapera però per a adults, donat que es necessita més força i punteria per fer passar la bola de fusta per l’embocadura del joc.
Lo catxap

Estem contents de com es va desenvolupar tot plegat donat que entre les 10 i les 14 h van passar, segons l’organització, més de 5.000 persones, la qual cosa vol dir que van poder conèixer i gaudir de jocs rurals tradicionals i, a més, gràcies a les exposicions van poder conèixer la procedència i vigència d’aquests jocs a la nostra població, Ascó.
  
Corrides de sacs

 Lo cèrcol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada