diumenge, 18 de juliol del 2021

Jocs d'alquerc a la Seu de Lleida

Al voltant del claustre de la Seu Vella de Lleida s'hi amaguen un seguit de jocs de tauler, del tipus alquerc, que sovint passen desapercebuts pels visitants del fantàstic edifici. 

I és fàcil que passin desapercebuts perquè la construcció és fantàstica. L'esbelt campanar, que es veu des de pràcticament tota la plana de Lleida, perd tot el protagonisme quan ens endinsem al magnífic claustre, envoltat de grans finestrals apuntats que donen al jardí. Aquí és on podeu començar la recerca dels taulers. Segur que n'intuireu aquí i allà, però no us desanimeu, n'hi ha tres que són fàcilment localitzables.
Als finestrals que s'obren a migdia, mirant a la serra de Montsant i muntanyes de Prades, hi trobareu un parell d'alquercs de "cassoleta" una mica desgastats, tanmateix s'aprecien perfectament les caselles.

Seguint per aquest mateix costat, i quasi a tocar de l'escala d'accés al campanar hi trobem un alquerc més "convencional", gravat damunt la pedra. S'aprecien perfectament les ratlles d'aquest.
 
 

I per acabar, al finestral del claustre situat a ponent localitzem, de nou, un altre alquerc de cassoleta practicat entre dos columnes d'aquest finestral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada